Burgerschouw

De gemeente en de wijkplatforms zijn gestart met de tweede fase van de pilot burgerschouw. Dit houdt in dat inwoners hun mening over de kwaliteit van de buitenruimte vanaf nu digitaal kunnen doorgeven. Dit kan individueel of in groepsverband. Is uw buurt schoon, heel en veilig? Is het speeltoestel veilig? Ligt er veel zwerfvuil op straat? Met de vernieuwde “Burgerschouw” kunnen inwoners beoordelen of bijvoorbeeld de plantsoenen zijn geschoffeld en of dat goed is gedaan.

Hoe kunt u meedoen?

U kunt de burgerschouw zelfstandig doen op ieder gewenst moment. Doet u ook mee? Klik op de link burgerschouw.waddinxveen.nl en u kunt beginnen! In de online burgerschouw kunt u een groot aantal straten selecteren in de gemeente Waddinxveen, waar u vervolgens met de smartphone of tablet langs wandelt. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van de hond, voor de boodschappen of onderweg naar het schoolplein om de kinderen van school te halen.

Wat gebeurt er met de resultaten?

De resultaten van elke schouw worden verwerkt en doorgegeven aan het serviceteam van de gemeente. Kleine zaken worden direct opgelost, grotere zaken worden meegenomen in het gemeentelijk beleid.